SUA susține că urmează să dezvolte o armă care ar putea distruge rachetele hipersonice și care ar putea fi folosită împotriva Chinei și Rusiei. Noua armă ar putea atinge o altitudine de până la 30.000 de metri.
Baloanele cu aer cald ar putea fi transformate în arme și ar putea atinge o altitudine de până la 30.000 de metri. Se dorește ca armele să fie dezvoltate într-un mod în care rachetele hipersonice să poată fi distruse imediat. Acestea vor fi adăugate rețelei extinse de supraveghere a Pentagonului și ar putea fi utilizate împotriva Chinei și Rusiei. Pentagonul investește în astfel de proiecte pentru armată, iar un aparat de zbor precum cel meționat anterior ar putea fi folosit în diferite misiuni.
„Platformele de mare sau de extrem de mare altitudine au foarte multe avantaje în privința rezistenței lor, manevrabilitate și, de asemenea, flexibilitate pentru sarcini multiple”, a spus Tom Karako, consilier principal în Programul Internațional de Securitate.
Vezi și COREEA DE SUD A FĂCUT ANUNȚUL! ARMATA NORD-COREEANĂ A LANSAT TIRURI DE ARTILERIE
Anunțul vine după ce, anul trecut, statul chinez a testat o rachetă hipersonică, având capacitate nucleară. Însă, racheta a ratat ținta cu aproximativ 40 de kilometri. Pe de altă parte, nici Rusia nu se lasă mai prejos, căci statul accelerează programul de dezvoltare a armamentului hipersonic ca răspuns la retragerea SUA din Tratatul anti-rachete balistice în 2002. Generalul american John Hyten a făcut o serie de declarații referitoare la capacitățile militare ale Chinei, dar și despre progresele pe care SUA le face în acest sens.
”A numi China o ameninţare progresivă este un termen util, deoarece ritmul în care se mişcă China este uimitor. Având în vedere ritmul în care se mişcă şi traiectoria pe care se află, China va depăşi Rusia şi Statele Unite dacă nu facem ceva pentru a schimba acest lucru. Se va întâmpla. Aşa că eu cred că trebuie să facem ceva.
Nu este vorba doar despre Statele Unite, ci despre Statele Unite şi aliaţii noştri, deoarece ăsta este lucrul care schimbă cu adevărat jocul. Dacă este vorba doar de Statele Unite, va fi problematic în cinci ani. Însă dacă sunt Statele Unite şi aliaţii noştri, cred că vom fi bine o perioadă”, spune bărbatul.
Generalul american a adăugat, potrivit observatornews.ro: ”Deşi facem unele progrese, Departamentul Apărării american este încă incredibil de birocratic şi lent. Putem merge înainte rapid dacă vrem, însă birocraţia existentă este pur şi simplu brutală”.
Sursă foto: Pixabay